• Κων. Καραμανλή 6
  • dolcevitadance@yahoo.gr
  • 2310 77 3000
Παδικό τμήμα χορού

Παιδικό τμήμα χορού

Σύμφωνα με Διεθνείς μελέτες από Παγκόσμιους οργανισμούς Χορού έχει αποδειχθεί ότι, η μουσική τραβάει τα παιδιά από μικρή ηλικία και τα ωθεί να χορέψουν!

Εκτός από τα φυσικά οφέλη που δίνει ο χορός, δίνει επίσης κοινωνικά αλλά και συναισθηματικά οφέλη σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς μαθαίνουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργασία , η οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης και η αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά.

Όταν τα παιδιά εμπλέκονται σε μαθήματα χορού, μαθαίνουν ότι μέσα από τις κινήσεις τους μπορούν να πούνε μια ολόκληρη ιστορία και έτσι επικοινωνούν με τον δικό τους τρόπο.


Σας αρέσει ο χορός; Κάντε το πρώτο σας μάθημα ΔΩΡΕΑΝ

Τμήματα χορού

Latin χοροί

Latin χοροί

Χωρίς αμφιβολία οι πιο συναρπαστικοί ρυθμοί στον κόσμο έρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής και η πλειοψηφία αυτών προέρχονται από την Αφρική. Πολλοί εξωτικοί χοροί έχουν αναπτυχθεί για να ερμηνεύσουν την ενθουσιώδη και συναρπαστική μουσική που βασίζεται στους ρυθμούς αυτούς.


Οι βασικοί/αγωνιστικοί χοροί είναι οι
Rumba, Samba, PasoDoble, Chachacha και Jive


δείτε περισσότερα

Ευρωπαϊκοί χοροί

Ευρωπαϊκοί χοροί

Οι Ευρωπαϊκοί χοροί έχουν αριστοκρατική καταγωγή και παρουσιάζονται σε μεγάλες αίθουσες χορού. Παρά τις διαφορές τους, έχουν ένα κοινό, την κλειστή στάση σώματος με πέντε σημεία επαφής καθώς εκτελούνται όλες οι φιγούρες.


Οι βασικοί/αγωνιστικοί χοροί είναι οι
Waltz, Quickstep, Tango, Foxtrot και Viennese Waltz


δείτε περισσότεραΜοντέρνος χορός

Μοντέρνος χορός

Είναι γνωστός και ως σύγχρονος χορός. Εδώ έχουμε μία ελευθερία στην κίνηση και έκφραση του χορευτή. Γεννήθηκε από αντίδραση στον φορμαλισμό και την στειρότητα του κλασικού μπαλέτου. Τα τελευταία χρόνια όμως η απόσταση που υπήρχε μεταξύ του μοντέρνου χορού και του κλασικού μπαλέτου δεν υπάρχει πια.

Ελληνικοί χοροί

Ελληνικοί χοροί

Η ιστορία των Ελληνικών χορών ξεκινά από τα αρχαία χρόνια ακόμα, απόδειξη αυτού οι χορευτικές αναπαραστάσεις σε αγγεία. Ο πιο γνωστός χορός είναι ο Συρτός ο οποίος χορεύεται σε όλη την Ελλάδα με διαφορετική ονομασία, η κυρίαρχη αυτών είναι «Καλαματιανός».


δείτε περισσότερα

Μουσικοκινητική

Μουσικοκινητική

Για να ξεκινήσει κανείς μπαλέτο πρέπει πρώτα να θέσει καλές βάσεις. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί η μουσικοκινητική. Διδάσκει την σωστή στάση του σώματος, την πλήρη κατανόηση του ρυθμού και των κινήσεων.


δείτε περισσότεραΣας αρέσει ο χορός; Κάντε το πρώτο σας μάθημα ΔΩΡΕΑΝ